Download hier de eerste twee hoofdstukken van Spotlight!

Online cursus boek schrijven

Je wilt een boek schrijven! Maar hoe doe je dat? Vaak weet je het antwoord niet op die vraag en blijft bij een langgekoesterde droom die je steeds uitstelt. Zonde! Want er is weinig leukers dan een verhaal verzinnen dat uitgroeit tot een boek dat je in je handen kunt houden en kunt zeggen: ‘dit heb ik gemaakt’. Om dat item van je bucketlist niet tot in de eeuwigheid onvervuld op je lijst te laten staan, moet je stappen zetten. Je bedenkt waar je graag een boek over wilt schrijven, leest artikelen over hoe een boek in elkaar zit en…last but not least: je moet ook gaan zitten en het doen.

Voor wie?

De online cursus boek schrijven is geschikt voor iedere (beginnende) fictieschrijver die wil zorgen voor een solide basis om op voort te bouwen. De cursus is verdeeld in 12 e-mails die je gedurende 12 weken ontvangt. In die e-mails vind je een combinatie van kennis (inhoud), een opdracht en tips en trucs. Iedere mail heeft een ander onderwerp. Na deze 12 weken en het uitvoeren van de bijbehorende opdrachten heb je een sterk fundament voor je boek en Meer hierover vind je in de shop bij de productomschrijvingen. Om je te helpen als je vast zit, stel je je vragen per email. Ik zorg ervoor dat je vragen – gedurende de looptijd van de cursus – binnen 24 uur worden beantwoord.

Hoe werkt het?

Een online cursus boek schrijven koop je met een druk op de knop. Je gaat naar de cursus van je keuze in de shop, voegt hem toe in het winkelwagentje en je betaalt veilig en snel online. Binnen enkele minuten ontvang je de eerste email in je inbox (of in je spam, even checken de eerste keer hoe je email staat ingesteld) en kun je direct beginnen!

Wat leer je?

+ hoe je boeiende personages maakt
+ welke perspectieven je kiest en waarom
+ hoe je een thema en premisse voor je boek kiest
+ hoe je structuur aanbrengt in je verhaal
+ hoe je omgaat met tijd en ruimte
+ hoe je zorgt voor een goede spanningsboog
+ hoe je een goede scène schrijft
+ hoe je schrijfritme opbouwt

Oftewel: In deze online cursus creatief schrijven ga ik je helpen om je boek in de steigers te zetten en bied ik je kennis en opdrachten aan die je nodig hebt voor een solide verhaal. Dat scheelt je veel tijd en energie, een goede voorbereiding is immers het halve werk!